10 sfaturi de închirieri auto de care să ții cont
Când ești plecat din țară, mai ales pentru a lucra în străinătate, vei face tot posibilul pentru a te întoarce acasă de câteva ori pe an, în special de Sărbători și în vacanța de vară. O vacanță petrecută acasă, alături de familie și cei dragi, este cea mai frumoasă. Iar dacă o mai petreci și explorând frumoasele peisaje ale României, unice în Europa, te poți întoarce liniștit și cu inima împăcată înapoi la muncă. Atenție, însă, în momentul în care te-ai decis că trebuie să revii în țară și ești în căutarea unei firme de închirieri auto, trebuie să ții cont de câteva aspect foarte importante, pentru a te asigura că ai luat cea mai bună decizie. Iată care sunt acestea:
-
Care sunt procedurile pentru închirierea unei mașini în România?
În primul rând, trebuie să știi că majoritatea firmelor de închirieri auto din România au cam aceleași proceduri. Caută câteva companii și documentează-te asupra lor. Noi îți recomandăm să mergi mai ales pe experiența apropiaților și a prietenilor tăi. În cazul în care ai oameni în anturajul tău care au mai închiriat mașini, cere-le sfatul. În acest fel, vei putea aduna câteva recomandări bune. Nu de puține ori ni s-a întâmplat să vorbim cu clienți care erau foarte sceptici, tocmai din cauza experiențelor din trecut cu alte companii de pe piață. Tocmai de aceea, pentru a evita o experiență neplăcută, mergi pe recomandări. Citește și review-urile de pe Facebook sau Google, asigură-te că nu sunt false, contactează companiile care ți-au atras atenția și ia o decizie informată.
-
Verifică disponibilitatea modelelor și oferta de preț
Înainte de a te decide asupra mașinii pe care vrei să o închiriezi, verifică ce modele de mașini sunt disponibile și care este oferta de preț pentru acestea. Ține cont de faptul că în preajma sărbătorilor, dar și în perioada vacanțelor, în special a celor de vară, prețurile sunt mai mari, din cauza cererii. Așadar, îți recomandăm să închiriezi o mașină în extra-sezon, când ofertele de închiriere sunt mult mai bune și prețurile mai mici.
-
Verifică dinainte costurile de livrare și predare
Programul de lucrul al companiei de la care vrei să închiriezi este foarte important, deoarece, dacă avionul tău ajunge la o oră la care livratorii nu lucrează în mod normal, poți fi taxat cu o sumă în plus pentru livrare în afara programului. Reține și faptul că majoritatea firmelor de închirieri auto percep o taxă de livrare /predare indiferent de ora la care se fac acestea. Cel mai bine este să întrebi dinainte, ca să te asiguri că ai toate informațiile de care ai nevoie și că nu vei fi nevoit să plătești în plus lucruri despre care nu știai.
-
Află cât este garanția
Un alt aspect important, pe care trebuie să îl știi din timp, este legat de garanția pentru închirieri auto. Trebuie să știi care este suma pe care compania o percepe drept garanție, precum și modalitatea de retinere (card de credit sau cash). Cele mai multe companii au ca prag de începere suma de 200 Euro.
-
Verifică dacă poți face asigurare de daune SCDW
Asigurarea SCDW este o modalitate foarte bună de a scăpa de garanție. Această asigurare de daune se plătește, de obicei, pentru toată perioada de închiriere auto, iar în cazul în care ai un eveniment nefericit în trafic sau descoperi o zgârietură a mașinii ori altă daună, nu mai trebuie să plătești nimic. Practic, asigurarea SCDW este o modalitate de a scăpa de orice griji, cu o sumă mai mică decât garanția.
-
Rezervă mașina și cere confirmarea rezervării
După ce te-ai decis asupra modelului de mașină și a ofertei de preț, cu sau fără garanție, rezervă mașina, dar ai grijă să ceri și o confirmare a acestei rezervări, astfel încât să te asiguri că nu vei avea parte de nicio surpriză neplăcută. De asemenea, trebuie să verifici toate datele furnizate și să vezi dacă acestea corespund cu cele de pe rezervarea ta. Asigură-te că pe confirmarea rezervării apare și suma totală, plus instrucțiunile necesare despre cum vei prelua mașina din aeroport.
-
Ridică mașina din punctul stabilit
Atunci când vine momentul ridicării mașinii, înainte de a achita, asigură-te că aceasta este într-o stare bună. Verifică toate datele de pe contractul de închiriere, iar în cazul în care ai ales să lași garanție, uită-te bine la aspectul mașinii și spune-i livratorului despre orice urme vizibile de pe aceasta. În felul acesta, vei evita să plătești la întoarcere daune pe care nu le-ai cauzat tu.
-
Bucură-te de vacanța ta
Acesta este cel mai ușor și plăcut pas. 😊 Simte-te bine oriunde te-ai duce, bucură-te de momentele frumoase alături de familie și de cei dragi și condu de plăcere. Redescoperă România!
-
Returnează mașina conform datelor din rezervarea ta
Verifică bine data și ora la care trebuie să predai mașina și asigură-te că ajungi la timp. În cazul în care întârzii, poți risca să fii taxat în plus pentru acest lucru. Bineînțeles, există și situații imprevizibile, așadar păstrează în memoria telefonului un număr de contact al companiei de la care ai închiriat mașina și sună pentru orice modificare, mai ales dacă nu poți ajunge la timp. Clienții noștri ne-au anunțat mereu când au întâmpinat probleme și nu au ajuns la timp, așadar nici noi nu am perceput taxă în plus, pentru că am știut mereu unde se află mașinile noastre.
-
Lasă un review companiei
Dacă ai avut o experiență bună, spune-le și altora, astfel încât să știe și ei despre compania respectivă de închirieri auto. Lasă un review pe Facebook sau Google, spune-le și prietenilor și recomandă mai departe.
Acestea sunt sfaturile noastre pentru închirierea unei mașini în România. Echipa conduci.ro îți urează drum bun și să ne vedem oricând cu bine în țară!