Ghid pentru inchirierea unui automobil in Romania

Daca planuiti sa calatoriti prin Romania si sa inchiriati un automobil, acest ghid va poate fi de ajutor. Inchirierea unei masini poate fi o experienta placuta si convenabila, dar este important sa cunoasteti regulile si taxele din Romania pentru a evita surprize neplacute.

Reguli pentru inchirierea unui automobil in Romania

 1. Varsta conducatorului auto: Majoritatea companiilor de inchirieri auto din Romania cer ca soferul sa aiba cel putin 21 de ani si sa detina un permis de conducere valabil de cel putin un an

 2. Taxe suplimentare: In plus fata de tariful standard pentru inchiriere, puteti fi supus unor taxe suplimentare, cum ar fi taxa pentru asigurare si taxa pentru carburant.
 3. Limitarea kilometrilor: Multi furnizori de inchirieri auto au limite pentru numarul de kilometri pe care ii puteti parcurge in timpul inchirierii. Daca depasiti aceasta limita, puteti fi taxat cu o taxa suplimentara.
 4. Restrictii de tara: Unii furnizori de inchirieri auto au restrictii privind transportul masinii in afara Romaniei. Verificati aceste restrictii inainte de a inchiria o masina.

Cum sa alegem cel mai bun model de masina pentru inchiriat

 1. Dimensionarea: Decideti cate persoane vor fi in masina si ce fel de bagaje aveti nevoie sa transportati. Aceasta va va ajuta sa alegeti dimensiunea adecvata a masinii.
 2. Scopul calatoriei: Daca planuiti sa parcurgeti drumuri montane sau strazi accidentate, este recomandat sa alegeti un model cu tractiune integrala sau 4×4.
 3. Buget: Verificati tarifele diferitelor modele de masini si alegeti cel care se incadreaza in bugetul dvs.

 

Taxe si asigurari pentru inchirierea unui automobil in Romania

 1. Taxa pentru asigurare: Majoritatea companiilor de inchirieri auto ofera asigurare, dar aceasta poate fi inclusa sau poate fi oferita ca optiune suplimentara. Verificati daca asigurarea este inclusa in tariful standard si ce nivel de acoperire ofera.
 2. Taxa pentru carburant: Unii furnizori de inchirieri auto ofera masini cu rezervorul plin, iar clientul trebuie sa returneze masina cu rezervorul plin. Alte companii ofera optiunea de a cumpara un pachet de carburant si a returna masina cu rezervorul gol.
 3. Taxa pentru sofer suplimentar: Daca mai multi soferi vor sa conduca masina inchiriata, este posibil sa fie necesara o taxa suplimentara pentru fiecare sofer suplimentar.
 4. Taxa pentru copilul de scaun: Daca aveti nevoie sa transportati un copil, este posibil sa fie necesar sa inchiriati un scaun pentru copii, care poate fi adaugat la tariful standard pentru inchiriere.
 5. Taxa pentru GPS: Unii furnizori de inchirieri auto ofera sistem GPS ca optiune suplimentara. Verificati daca acest lucru este inclus in tariful standard sau daca trebuie sa platiti o taxa suplimentara.

Cum sa economisiti bani la inchirierea unui automobil in Romania

 1. Planificarea in avans: Inchirierea unui automobil poate fi mai ieftina daca o planificati cu cateva saptamani sau chiar luni in avans.
 2. Verificarea ofertelor: Verificati daca exista oferte sau reduceri disponibile la momentul inchirierii.
 3. Verificarea diferitelor companii de inchirieri auto: Verificati tarifele diferitelor companii de inchirieri auto si alegeti cea mai convenabila.
 4. Alegerea unui model de masina mai mic: Daca nu aveti nevoie de un model mare sau de lux, puteti alege un model mai mic, mai ieftin.

In concluzie, inchirierea unui automobil in Romania poate fi o experienta placuta si convenabila, daca cunoasteti regulile si taxele, alegeti cel mai potrivit model de masina si economisiti bani prin planificarea in avans si prin verificarea ofertelor si tarifelor. Nu uitati sa verificati politica de inchiriere si restrictiile inainte de a inchiria